Piilopaikat ovat uniikkeja, ammattitaiteilijoiden suunnittelemia ja EU:n turvallisuusstandardit täyttäviä taideleikkipaikkoja ja oleskelutiloja.

Leikkipaikan suunnittelu- ja valmistusprosessi voidaan toteuttaa joko osallistavana, jolloin alueen asukkaat pääsevät vaikuttamaan teoksen muotoon ja sisältöön, tai täysin ammattilaistyönä.

Leikkipaikat toteutetaan moniammatillisena yhteistyönä. Teokset suunnittelevat kokeneet suomalaiset kuvanveistäjät. Niiden rakennepiirrokset tekevät ammattitaitoiset rakennesuunnittelijat, ja turvallisuuden tarkastaa leikkipaikkaturvallisuuden asiantuntija. Rakenteet toteuttavat konepajan ammattihitsaajat ja kuvanveistäjät.

Jokaisen teoksen hinta määräytyy erikseen teoksen laajuudesta ja toteutustavasta riippuen. Piiloleikin kumppanuusmalli tukee rahoituksen suunnittelua.

Kuvassa työryhmän Andersson-Merimaa-Rättyä-Sundholm-Tikkaoja Turkuun vuonna 2016 tekemä leikittävä veistos PaPu, joka on tehty Turun kaupungin tilaustyönä. Se ei ole Piiloleikin tuotantoa, mutta esillä referenssinä, sillä sitä tekemässä oli mukana myös Piiloleikissä vaikuttavia taiteilijoita.

Kysy lisää! info@piiloleikki.fi / +358406744188